Jeg har en stor begejstring over at få computere til at overtage opgaver, som er slidsomme. Når jeg gentager en opgave flere gange, får jeg ofte en tanke om, at det må en computer kunne gøre for mig. Det kan godt være, jeg herved ender med på den lange bane, at bruge meget mere tid på opgaven alt i alt (hvis man tæller programmeringstiden med), men jeg har det meget sjovere med det.

Jeg er bestemt ikke professionel. Jeg er snarere en “hacker” i den oprindelige betydning: En person, der står overfor nogle opgaver, og så lige hurtigt flikker noget sammen. Jeg har ikke rigtig modtaget noget skoling i programmering, så jeg programmerer primært udfra, hvad jeg kan søge mig til på nettet. Og så når jeg heller aldrig for alvor at blive ekspert i et sprog, inden jeg er videre til næste.

Men jeg hygger mig vældig med det. Og deler gerne ud af mine resultater, hvis der er nogen, der kan bruge det. Indenfor software går jeg i øvrigt rigtig meget op i opensource bevægelsen, og alt hvad jeg offentliggør bliver publiceret under de åbne licenser (typisk enten GPL eller MIT).

Offentliggjorte projekter

Jeg har på denne side lagt nogle beskrivelser og links ud til de projekter, der er nået så langt, at de kunne offentliggøres. Klik på links herunder.

Alle programmer

Programmer opdelt efter programmeringssprog:
BatchVBSC++PythonJavaPhpJavascriptAndroid

Historisk

Jeg har siden midten af 1980’erne med varierende intensitet beskæftiget mig med programmering. Mit første møde med programmeringen var i folkeskolen, hvor vi blev ført op på det senere VUC, og sad og småprogrammerede et par Butler og Olivetti-computere til at kunne regne nogle regnestykker.

Senere fik vi på skolen et sæt Amstrad CPC664 (dem med 3″ diskettestationen), hvor jeg stiftede bekendtskab med Logo (få en skildpadde til at tegne figurer), Comal80, Basic og en smule PolyPascal.

Dette vækkede for alvor en computernørd i mig, og jeg fik efterhånden sparet op til en Commodore 128, som jeg virkelig fik endevendt på kryds-og-tværs — også programmeringsmæssigt. Det startede med noget Basic-programmering igen, men efterhånden vandrede jeg over til assembler-programmering, fordi det ellers blev for langsomt.

I midten af 1990’erne (ja, jeg var lidt langsom om at flytte mig) vandrede jeg over på PC-platformen (MS-Dos og Windows), hvilket i første omgang førte til en pause i programmeringen. Efterhånden fik jeg dog færten af, at man kunne programmere sine egne batch-scripts. Da jeg senere ønskede en lidt smartere brugerflade vendte jeg mig mod VisualBasic scripting (vbs), men det var også for begrænset, hvad det kunne.

Derfor begyndte jeg at vende mig til de mere helstøbte programmeringssprog. I første omgang C++, men da jeg skiftede Windows platformen ud til Linux fik jeg behov for at finde noget, som lettere kunne eksekveres på flere forskellige platforme. Derfor har jeg de senere år særligt fokuseret på Perl (meget lidt), Python, Java og web (PHP og Javascript).

I forbindelse med at jeg er hoppet på smartphone vognen har jeg også vendt mig en smule til direkte Android-programmering.